Vanliga hundnamn i Sverige

Vanliga hundnamn i Sverige

 

Hundnamn är trender som kommer och går. Vissa perioder är det populärt att döpa dem efter filmkaraktärer. Andra perioder är det vanligare med människonamn på hundar. Just nu är Molly, Ludde och Ronja några av de vanligaste människonamnen på hundar. Dessa namn får gärna ha endast ett par stavelser för att de ska vara lätta att ropa. När det varit populärt med namn från filmkaraktärer på senaste tiden har Frodo och Tingeling varit populära namn att döpa hunden till. Det kan vara svårt att hitta rätt namn ibland kan det ta lite tid!

Man kan säga att det finns två grupper till av namn utöver de ovanstående. Den ena gruppen är coola gubbarna som man gärna döper hundar till de senaste åren. Då är namn som Tage, Bosse och Torsten vanliga. Den andra gruppen är äldre namn. Många döper jakthundar till lite mer ståtliga namn, medan det kanske är sällskapshundarna som får dras med Tingeling. Vanliga lite äldre namn är exempelvis Dunder, Rapp och Ferm.

Många har genom tiderna menat att hunden lyssnar lättare till ett namn med S. Det vet man dock inte säkert och är egentligen inget man behöver ta hänsyn till vid val av namn.