Att tänka på innan man skaffar hund

Att tänka på innan man skaffar hund

 

Att skaffa hund är ett stort beslut som ska tas med omsorg. Det finns många saker att överväga och fundera på innan man åker och köper den där valpen.

Är det viktigt att ha en renrasig valp? Eller kan det tänkas gå bra med en hemlös hund? Om man bestämmer sig för att ta sig an en hund från ett hem gör man inte bara en god gärning, det blir ofta mycket billigare också. Läs mer om hemlösa hundar och se om det kan vara något som passar.

Handen på hjärtat, finns tiden för ett tidskrävande djur? Som hundägare får man offra en del av sin bekvämlighet, och hunden kommer att finnas där dagligen. Det innebär träning i lydnad, social samvaro, promenader med bajspåsar och utfodring.

Finns det nog med pengar för en hund? Visst kan man lösa vissa kostnader väldigt billigt. Man behöver inte köpa dyra leksaker och hudbäddar, för de allra flesta hundar fungerar det precis lika bra med en gammal filt och en tom toarulle. Däremot är det viktigt att ha en bra försäkring så att inga stora kostnader kommer i efterhand vid en olycka eller en sjukdom.